Shorba
   
 
 
Ana Yemekler Yazdır E-Posta

Image18. yüzyılın yeme içme ustalarından Jean Anthelme Brillat-Savarin ünlü bir özdeyişinde şöyle söylüyor: ''Bana ne yediğini söyle; sana nasıl biri olduğunu söyleyeyim.'' Bu bilgece deyişe sözcüğü sözcüğüne uyan ünlü oyuncu Edmund Kean'ın, oynadığı rollere uyan yemekler yediği söylenir: Eğer aşık erkeği oynuyorsa koyun eti, bir katili oynuyorsa sığır eti, bir zorbayı oynuyorsa domuz eti yermiş. Gerçekten de yemek pişirmek ve yemek, yaşamanın gereğinden çok öte bir şeydir. Yediklerimizi tanımlama, hazırlama ve yeme biçimimiz kendimizi toplumsal olarak nasıl ifade ettiğimizi belirler.

Barthes'in dediği gibi, ''Nedir yiyecek dediğimiz şey? İstatistiksel açıdan ya da besin içeriği açısından çözümlemeye konu yapılan bir ürünler toplamı değil yalnızca. Aynı zamanda bir iletşim sistemi, bir imgeler bütünü, göreneklere, durumlara ve davranış biçimlerine ilişkin bir sözleşme.''

Sanat, Kültür ve Mutfak kitabından (Phyllis Pray Bober)

 

 
< Önceki   Sonraki >
 

Shorba İstanbul / Merkez Ofis

Saçı Sk. No:8 / 1
Florya - İstanbul

T: +90 555 802 3646
    +90 555 802 3640

Shorba Kuşadası

Amara Sealight Elite Hotel,
Hüseyin Can Bulvarı No: 40 Kuşadası - Aydın

T: +90 256 622 2997
F: +90 256 622 2996

Shorba İstanbul / Ataşehir

Ata Plaza 3, Arkadlı Çarşı No: 3/5,
Ataşehir - İstanbul

T: +90 216 456 4922
    +90 216 456 4925

 

fotorama